El Col·legi de Logopedes de Catalunya aplaudeix la creació de 150 places de logopèdia a l'Atenció Primària a Andalusia, les primeres d'Espanya, i confia que la resta de comunitats autònomes segueixin aquest exemple. Des del CLC s'ha treballat activament per mostrar al Departament de Salut la necessitat d'incloure logopedes al sistema sanitari. La presència del logopeda a Salut és imprescindible en molts casos, ja que la logopèdia és una disciplina sanitària que prevé, diagnostica i tracta trastorns de la veu, la parla, el llenguatge i la deglució en persones de totes les edats. Salut ha avançat en la millora de l'atenció comunitària i familiar i ha identificat la necessitat d'implementar sistemes de prevenció des de l'atenció primària. Tot i que a Catalunya comptem amb la presència de logopedes en alguns centres d'atenció primària, el model assistencial majoritari és l'externalització dels serveis de rehabilitació i, per tant, fora dels circuits de l'atenció primària. La creació de places de logopèdia a les diverses comunitats autònomes facilitaria l'atenció precoç, contribuiria a reduir la cronicitat i a crear un sistema de prevenció més eficient en l'atenció en àrees específiques de l'àmbit de la logopèdia que són especialment complexes i propenses a la cronicitat, generant costos elevats per al sistema. Els Col·legis Professionals de Logopedes de tota Espanya, representats pel Consejo General de Colegios de Logopedas, expressen el seu desig de poder arribar a un acord similar al que s'ha aconseguit a Andalusia, després de diversos anys de diàleg amb les diferents conselleries de Salut. Recentment, l'Estat ha incrementat l'assignació pressupostària per reforçar l'atenció primària i la creació d'aquestes places a Andalusia representa un gran avenç per a la logopèdia. Celebrem aquest nou escenari a la comunitat autònoma d'Andalusia i instem les autoritats competents del nostre país a seguir aquest model.
REGISTRA'T

Gràcies, les dades de registre han estat rebudes correctament al CLC i hem enviat* les teves dades d'accés al correu-e que has indicat en el formulari.

Una vegada verificada pel CLC la teva identitat, rebràs un nou correu-e confirmant que ja pots accedir amb seguretat a les àrees restringides del web.

*Si no veus el missatge a la teva bústia d'entrada, revisa la carpeta de correu no dessitjat o d'altres.

Consento el tractament de les meves dades. COL.LEGI DE LOGOPEDES DE CATALUNYA tractarà les seves dades amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal.
Registrar-me

* Registrant-te podràs accedir a totes les àrees restringides del web, veure-publicar ofertes a la borsa de treball del CLC i recuperar el teu mot de pas si l'oblides
Inicia sessió com usuari/a CLC
Consento el tractament de les meves dades. COL.LEGI DE LOGOPEDES DE CATALUNYA tractarà les seves dades amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal.
Accedir
Has oblidat la teva clau d'accés? 

Hem enviat un correu electrònic a l'adreça amb què et vares registrar que conté el teu mot de pas.

*Recorda que si no veus el missatge a la teva bústia d'entrada, revisa la carpeta de correu no dessitjat o d'altres.

Recuperar

Enviarem el teu mot de pas al correu-e amb el que et vares registrat.

Si no veus el missatge a la teva bústia d'entrada, revisa la carpeta de correu no dessitjat o d'altres.

inici > Notícies
NOTÍCIA DEL CLC > DETALL
31 de maig 2023
EL CLC ESPERA QUE PRÒXIMAMENT CATALUNYA CREÏ PLACES DE LOGOPÈDIA A L'ATENCIÓ PRIMÀRIA
El Col·legi de Logopedes de Catalunya aplaudeix la creació de 150 places de logopèdia a l'Atenció Primària a Andalusia, les primeres d'Espanya, i confia que la resta de comunitats autònomes segueixin aquest exemple.

Des del CLC s'ha treballat activament per mostrar al Departament de Salut la necessitat d'incloure logopedes al sistema sanitari. La presència del logopeda a Salut és imprescindible en molts casos, ja que la logopèdia és una disciplina sanitària que prevé, diagnostica i tracta trastorns de la veu, la parla, el llenguatge i la deglució en persones de totes les edats.

Salut ha avançat en la millora de l'atenció comunitària i familiar i ha identificat la necessitat d'implementar sistemes de prevenció des de l'atenció primària. Tot i que a Catalunya comptem amb la presència de logopedes en alguns centres d'atenció primària, el model assistencial majoritari és l'externalització dels serveis de rehabilitació i, per tant, fora dels circuits de l'atenció primària.

La creació de places de logopèdia a les diverses comunitats autònomes facilitaria l'atenció precoç, contribuiria a reduir la cronicitat i a crear un sistema de prevenció més eficient en l'atenció en àrees específiques de l'àmbit de la logopèdia que són especialment complexes i propenses a la cronicitat, generant costos elevats per al sistema.

Els Col·legis Professionals de Logopedes de tota Espanya, representats pel Consejo General de Colegios de Logopedas, expressen el seu desig de poder arribar a un acord similar al que s'ha aconseguit a Andalusia, després de diversos anys de diàleg amb les diferents conselleries de Salut.

Recentment, l'Estat ha incrementat l'assignació pressupostària per reforçar l'atenció primària i la creació d'aquestes places a Andalusia representa un gran avenç per a la logopèdia. Celebrem aquest nou escenari a la comunitat autònoma d'Andalusia i instem les autoritats competents del nostre país a seguir aquest model.
 
Comparteix aquesta notícia
Multimèdia
Agenda d'actes · Veure tots (7)